Sempena Bulan Ramadhan yang telah tiba, UPrint mengadakan khas untuk anda RAMADHAN FEST !!!

Ramadhan Fest kali ini kami menawarkan perkidmatan Sticker Super Urgent dimana sticker anda akan siap dalam masa 24 jam sahaja! Anda juga berpeluang cetak sticker perniagaan anda secara PERCUMA apabila membuat tempahan sticker di UPrint.

Betul ke ni ???

Ya benarrrr. Setiap tempahan sticker kurang daripada 500 kuantiti, kami akan hantar terus ke rumah anda pada hari yang sama tempahan di buat.

Manakala, setiap tempahan label sticker 1000 kuantiti ke atas, anda layak untuk mendapatkan lebih dari 100 kuantiti sticker secara percuma..

Semakin banyak kuantiti tempahan anda, semakin banyak kuantiti sticker anda layak untuk dapatkan secara percuma..

 

Jangan tunggu lagi, inilah masanya untuk mengembangkan perniagaan anda dengan mengiklankan produk-produk jualan anda di bulan Ramadhan ini. Salah satu cara mengetengahkan brand dan maklumat produk anda pada label sticker.

Cepat bertindak! Tempah Sekarang!!!

Buy Now

Untuk pertanyaan dan membuat tempahan Sticker Super Urgent,  boleh hubungi kami di WhatsApp, Facebook, Instagram ataupun anda bole terus order di Portal UPrint kami.

UPrint – Terma & Syarat Perkhidmatan

Sebelum menggunakan perkhidmatan kami, (di sini disebut sebagai “Perkhidmatan”) anda mesti membaca dan menerima terma dan syarat yang disediakan oleh UPrint, dan anda bersetuju untuk mematuhi Syarat Perkhidmatan.

Kami berhak untuk mengubah Terma & Syarat Perkhidmatan ini pada bila-bila masa, dengan atau tanpa pemberitahuan kepada pelanggan kami. Anda harus menyemak Terma & Syarat Perkhidmatan ini dari masa ke semasa.

 1. Kandungan
 2. Tanggungjawab Pelanggan
 3. Polisi Pesanan
 4. Pembayaran
 5. Penghantaran
 6. Syarat Pengembalian
 7. Jangkaan Umum terhadap Hasil Percetakan
 8. Polisi Persendirian
 1. Kandungan
  Kami mengesyorkan agar sebelum anda menyerahkan fail kepada kami, anda harus menyimpan salinan anda sendiri.
 1. Tanggungjawab Pelanggan
  Anda menyatakan dan menjamin bahawa:

2.1. Sebarang kandungan yang anda hantar tidak melanggar undang-undang, termasuk tanpa batasan kepada hal-hal yang dapat ditafsirkan sebagai menceroboh privasi, pelanggaran hak publisiti, hak cipta, paten, atau pelanggaran tanda dagang, dan / atau pencurian perdagangan rahsia atau hak lain orang atau pihak;

2.2. Semua maklumat yang anda berikan kepada Uprint adalah tepat dan lengkap.

 1. Polisi Pesanan

Setelah anda membuat pesanan ke Uprint, ia dianggap pembelian. Pesanan tidak boleh dibatalkan.

 1. Pembayaran

4.1. Pembayaran perlu dibuat dalam Ringgit Malaysia (RM).

4.2. Anda bersetuju untuk membayar sepenuhnya jumlah sebenar pembelian anda. Tiada bayaran balik akan diberikan jika anda membayar lebih daripada jumlah pembayaran sebenar yang diminta. Juga, kami tidak akan meneruskan pesanan anda jika anda membayar kurang dari jumlah pembayaran sebenar yang diminta.

4.3. Pembayaran boleh dilakukan ke akaun berikut:-

Nama Bank   : Maybank Berhad
Nama Akaun : Ultimate Print Sdn. Bhd.
No.Akaun      : 5142 7162 2933

4.4. Salinan slip bayaran perlu diserahkan kepada UPrint dengan cara:

Serta kan juga maklumat anda pada slip bayaran maklumat berikut:

    • Nama
    • No. Telefon
    • Email
    • Jenis Tempahan
 1. Penghantaran

5.1. Setelah mengesahkan pesanan dan pembayaran dibuat, kami akan menyelesaikan pesanan anda . Rujuk jadual.

Label Sticker TRIM TO SIZE Label Sticker DIECUT
Kuantiti Jangka Masa Kuantiti Jangka Masa
< 500 pcs
 • Penyerahan slip pembayaran & pengesahan tempahan label sticker yang dilakukan sebelum 10 pagi. Penerimaan barang pada keesokkan harinya.  ***KECUALI untuk tempahan pada hari JUMAAT,  tiada penghantaran untuk keesokkan harinya(sabtu).Kawasan yang terlibat hanyalah sekitar LEMBAH KLANG & Wilayah Persekutuan Putrajaya.
 • Pembayaran selepas 10pagi, penghantaran 1-2 hari bekerja.
< 500 pcs  1-3 hari bekerja.
600 pcs dan keatas
 • 2 – 4 hari bekerja.
600 pcs  dan keatas 4-7 hari bekerja.

5.2. Perubahan standard pengeluaran kami bertujuan sebagai anggaran. Masa penghantaran mungkin berbeza semasa puncak tempoh promosi dan sebarang keadaan yang memaksa.

5.3. Penghantaran yang tertunda bukanlah asas untuk pembatalan pesanan atau permintaan pampasan.

5.4. UPrint tidak bertanggungjawab atas sebarang kehilangan dan kerosakan yang dialami oleh pelanggan melalui kelewatan pihak ketiga iaitu perkhidmatan penghantaran barangan.

 1. Syarat Pengembalian.

6.1. Untuk membuat aduan, semua produk yang rosak mesti dikembalikan kepada kami dalam masa 14 hari dari tarikh penerimaan. Kami akan menilai keadaan barang, dan mengikut budi bicara kami, kami akan memutuskan untuk memperbaiki atau mengganti produk yang tidak memenuhi jaminan atau syarat.

6.2. UPrint tidak bertanggungjawab atas kesalahan atau kecacatan yang dihasilkan oleh pelanggan termasuk ejaan, kesalahan tipografi atau tatabahasa, gambar tidak berkualiti yang berasal dari gambar beresolusi rendah, kuantiti pesanan atau kesalahan pesanan lain. Pastikan anda melihat item anda dengan teliti sebelum membuat pesanan anda. Gambar dan teks akan dicetak seperti yang terdapat dalam pratonton. Kami tidak membuat pembuktian atau membetulkan, kesalahan yang dihasilkan oleh pelanggan tersebut.

 1. Jangkaan Umum terhadap Hasil Percetakan

7.1. Oleh kerana faktor-faktor lain seperti paparan warna yang berbeza pada pelbagai monitor, warna produk akhir yang dicetak mungkin berbeza dari yang muncul di skrin anda. Oleh itu, UPrint tidak dapat menjamin bahawa warna pada apa yang anda cetak akan sesuai dengan apa yang anda lihat pada monitor komputer anda.

7.2. Kami tidak dapat menjamin antara cetakan pertama dan cetakan berikutnya dari item yang sama akan menghasilkan warna cetakan adalah 100% sama ini kerana peralatan, kertas, dakwat, dan factor alam sekitar boleh mempengaruhi cetakan.

7.3. Toleransi pada bahagian potong ialah ± 1.0mm.

7.4. Pelanggan tidak boleh menolak pesanan sekiranya kecacatan berada dalam had toleransi yang dinyatakan.

 1. Polisi Persendirian

UPrint komited untuk melindungi Data Peribadi semua pelanggan yang berurusan dengan UPrint. Tujuan data yang dikumpulkan serta pemprosesan dan penggunaan data seterusnya oleh UPrint, serta hak dan pilihan pelanggan untuk melindungi privasi pelanggan dalam konteks ini terdapat dalam DASAR PRIVASI KARANGKRAF yang dapat diakses di

https://www.karangkraf.com/polisi-data-peribadi/

Dengan memasuki Perjanjian ini, pelanggan bersetuju untuk terikat dengan syarat-syarat DASAR PRIVASI KARANGKRAF. Sekiranya pelanggan tidak mahu KARANGKRAF dapat mengumpulkan maklumat peribadi pelanggan, Pelanggan mesti memberitahu KARANGKRAF secara bertulis.