Sampul raya sudah semestinya antara perkara yang wajib pada musim perayaan. Tradisi memberi duit raya sudah menjadi satu amalan dalam masyarakat pada hari ini.

Pembelian sampul raya juga meningkat kerana bagi sesetengah orang ianya penting untuk digunakan sebagai simbol pemberian.

Tapi anda tahu tak jika sampul raya boleh letak gambar sendiri, keluarga, sahabat pasti akan lebih menaikkan seri di hari raya. Mana taknya, jika di sampul raya itu, terpapar jelas gambar yang cantik , manis dan lengkap sekeluarga sudah pasti akan memberi kelainan di antara sampul raya yang ada di pasaran.

ntuk makluman, UPrint juga menawarkan cetakan sampul raya yang pasti akan membuatkan anda berpuas hati. Apa yang lagi menarik adalah anda kini boleh mula menempah sampul raya secara dalam talian (online) dimana anda hanya masukkan gambar-gambar anda pada template yang kami sudah sediakan. Anda boleh menggunakan Pc atau Laptop untuk membuat tempahan di laman web kami.

Apa yang menarik lagi untuk tempahan sampul duit raya ni ?

  • Kuantiti

UPrint menerima kuantiti tempahan bermula serendah 20 pcs dan ianya sangat sesuai jika anda ingin mencuba terlebih dahulu. Tapi sekiranya bagi anda yang memerlukan kuantiti yang lebih tinggi, anda boleh menempah dengan kami pada kuantiti seperti 100 pcs atau 200 pcs. Ianya bergantung kepada anda untuk memilih mengikut kesesuaian anda.

  • Design

Anda boleh melihat dan memilih pelbagai jenis design yang mungkin memikat hati anda. Pihak kami telah menyediakan lebih dari 20 jenis design yang sedia ada dan template yang berlainan. Anda hanya perlu pilih design dan masukkan gambar mengikut susunan template yang sudah tersedia. Mudah dan cepat bukan ?

  • Gambar

Seperti yang kami kongsikan tadi, sampul raya di UPrint sangat unik kerana anda boleh meletakkan gambar pada sampul raya tersebut. Untuk memastikan kualiti gambar serta cetakan yang baik, saranan kami adalah gambar yang hendak digunakan perlu beresolusi tinggi bagi menjaga kualiti gambar tersebut. Anda juga boleh cuba meletakkan dahulu gambar pada template design di laman web kami.

  • Proses

Setelah anda membuat tempahan, pihak UPrint akan mengambil masa sekurang-kurangnya 7-14 hari bekerja untuk memproses dan mencetak tempahan anda. Proses mencetak akan dijalankan selepas fail artwork pelanggan tidak mempunyai sebarang masalah atau ralat. Selain itu, tempahan juga bergantung kepada “queu” dimana queu akan bertambah sekiranya tempahan yang dibuat itu semakin hampir pada hari raya atau minggu terakhir tempahan diterima. Kelewatan tempahan boleh menyebabkan anda terpaksa menunggu queu yang lebih lama. Jadi saranan kami yang terbaik adalah dengan membuat tempahan awal.

  • Penghantaran

Pihak UPrint membuat penghantaran ke serata Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.Penghantaran mengambil masa 1-3 hari berkerja bergantung juga pada servis dari pihak kurier.

Untuk mengetahui harga dan kuantiti dengan lebih lanjut, segera layari www.uprint.com.my. Dah tengok harga, jangan buang masa lagi dan anda boleh terus membuat tempahan agar tempahan sampul raya yang unik ini dapat digunakan pada hari raya nanti. Sekiranya mempunyai sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami dimana-mana sahaja sosial media atau talian kami.